Terugblik 2018

Ben jij benieuwd hoeveel donaties wij hebben kunnen realiseren in een jaar? En vraag jij je wel eens af in welke landen deze donaties allemaal terecht komen? Dan hebben we goed nieuws, wij blikken terug op wat wij in 2018 hebben kunnen realiseren:

 • Aantal ontvangen aanvragen: 77
  Hiervan zijn er 59 toegekend en 18 afgewezen
 • Er zijn in 13 verschillende landen projecten
 • Initiatieven gesteund voor ca. € 190.000
 • Bouwreis 2018: 22 aanmeldingen
  Waarvan er 12 op bouwreis zijn gegaan naar Guatemala
Thema Gezondheid | Opbrengst Maaslandloop naar Stichting Avavieren

Het is een vrijdag in juni wanneer het AVW team deel neemt aan de tiende Maaslandloop. Dit jaar gaat de opbrengst van het team naar stichting Avavieren. Hiervoor heeft Dutch Flower Foundation een bedrag van 250 euro gedoneerd.


Stichting Avavieren biedt gezinnen met kinderen of volwassenen met een beperking de mogelijkheid om te genieten van een zorgeloze, betaalbare vakantie in een prachtige omgeving. De stichting besteed de opbrengst van de Maaslandloop 2019 in de regio's waar de Maaslandloop aan verbonden is.


Bestuurslid Mark over zijn bezoek: "Heel erg mooi om dit en de dankbaarheid te mogen zien. Mede dankzij de donatie kunnen gezinnen met een beperking hier zorgeloos genieten van hun vakantie. Fijn dat we dit hebben kunnen realiseren!"


Een van de projecten in de regio is Strandpark Vlugtenburg. Tijdens de feestelijke bijeenkomst voor Donateur&Sponsor is onze penningmeester Mark langs gegaan om te kijken wat de stichting allemaal heeft kunnen realiseren. Het park is van alle gemakken voor kinderen of volwassenen met een beperking voorzien.

Er zijn negen aangepaste bungalows en een groepsruimte aanwezig op Strandpark Vlugtenburg in ’s-Gravenzande.

Mede dankzij een donatie van de DFF zijn er 3 geschakelde bungalows samengevoegd tot één grote bungalow met alle aangepaste voorzieningen die noodzakelijk zijn zoals een tillift, een ligbad en een snoezelruimte. Daarnaast zijn er nog drie vrijstaande bungalows die voorzien zijn van een ruime slaapkamer aangepaste sanitaire voorzieningen. Tevens is er een strandrups die de vakantiegangers naar het strand brengt zodat ze even heerlijk kunnen genieten.

Thema: Educatie | Tuinbouwkas de Vosheuvel

Dit jaar heeft Dutch Flower Foundation een bedrag van 5000 euro gedoneerd om een nieuwe Tuinbouwkas te realiseren voor scholieren - met een verstandelijke beperking - van de Vosheuvel te Amersfoort.

Waarom een Tuinbouwkas voor deze scholieren?

Tot voor kort had scholencomplex De Vosheuvel in Amersfoort een Tuinbouwkas waar studenten met een (lichte) verstandelijke beperking werden opgeleid voor een mooie baan in de Groenvoorziening. Toen het oude schoolgebouw plaats moest maken voor nieuwbouw, is ook de kas gesloopt. Begin 2019 wordt het nieuwe schoolgebouw opgeleverd, echter zonder Tuinbouwkas. Om hun studenten de kans te geven een echt vak te leren, een certificaat te halen en een passende baan te vinden in de Groenbranche, heeft DFF een deel van het bedrag voor het realiseren van deze kas gedoneerd.

Officiële opening van de kas

Wij waren uitgenodigd om de officiële opening bij te wonen, bestuursleden Elfrieda en Mariëlle zijn langs geweest om ook symbolisch nog de cheque te overhandigen.

Nu de Tuinbouwkas gerealiseerd is kunnen duizenden (jaarlijks 140) studenten met een (lichte) verstandelijke beperking passend, praktijkgericht groenonderwijs volgen. Met de realisatie van de Tuinbouwkas:
 • Krijgen alle 80 leerlingen in de eerste 2 jaar ‘groene’ lessen;
 • Doen jaarlijks 12 studenten mee aan de certificeringscursus Groen en slagen er ca. 10;
 • Stromen 6 studenten met/zonder certificaat Groen uit naar een baan in groenonderhoud.
Thema Gezondheid | Team Timmerman in actie voor Koningsdag

Ieder jaar probeert Team Timmerman op Koningsdag hun bloemen te verkopen en een mooie opbrengst te realiseren. Team Timmerman is een team dat bestaat uit 25 leden die zich inzetten voor verschillende projecten en goede doelen. Dit doen zij omdat de leden helaas dierbaren zijn verloren in de strijd tegen kanker. Alle bloemen die dit jaar tijdens Koningsdag door het team zijn verkocht, zijn geschonken door Dutch Flower Foundation. Dit jaar ging de opbrengst naar Mike Multi Foundation, een stichting zet zich in voor diverse projecten waarbij lichamelijk en/of geestelijke gehandicapte mensen ondersteund worden. Een van die projecten is de ondersteuning voor deze groep tijdens het sporten.

Wat heeft het team precies gedaan?

Nog voor de vogels aan het fluiten waren, begonnen leden van TeamTimmerman in de Zijdstraat in Aalsmeer met de opbouw van hun marktkramen. Vroeg in de ochtend kwamen de eerste regenbuien. De Zijdstraat zag er maar troosteloos uit, weinig handelaren en weinig publiek. De teamleden maakten zich oprecht een beetje zorgen of het nog bij zou draaien. De kraam stond immers bomvol met prachtige bloemen. Gelukkig draaide het weer bij en kwam zelfs de zon tevoorschijn. In no-time liep de Zijdstraat vol en werd er flink handel gedreven. De kopers waren enthousiast over het mooie aanbod en dat het geld naar het goede doel gaat gaf de aankoop extra glans.

TeamTimmerman kijkt zeer tevreden terug op afgelopen Koningsdag. Er is een mooie opbrengst van 1500 euro behaald voor de Mike Multi Foundation.

Thema Educatie | KidsCare Kenia

Begin 2018 heeft Dutch Flower Foundation een donatie gedoneerd aan KidsCare Kenia. De gelden werden succesvol gebruikt voor het project: 'Yes, We Can'.

Lisette Geenen, bestuurslid KidsCare: "Het zijn niet de problemen, maar de mogelijkheden die kinderen met een beperking een toekomst geven! O.a. dankzij de donatie van Dutch Flower Foundation kunnen wij dit mogelijk maken voor deze kinderen".
Wat is er met de donatie aan KidsCare Kenia gebeurd?
KidsCare richt zich vanaf haar start op weeskinderen, die in zeer arme omstandigheden moeten opgroeien bij hun grootouders of andere familieleden of vrienden. Bij het werk voor die kinderen en hun huishoudens kwamen de sociaal werkers van KidsCare ook menig kind met een geestelijke of lichamelijke beperking tegen. Vaak leefden deze kinderen verborgen in een lemen huis. Om culturele en godsdienstige redenen schaamden de verzorgers zich voor deze kinderen.
De mogelijkheden en het nut van goede (medische) zorg of onderwijs werd vaak niet gezien. De kinderen met beperkingen kunnen immers toch niets of in ieder geval niet veel. Daar kwam nog bij dat zorg of speciaal onderwijs helemaal niet beschikbaar was in de regio. KidsCare heeft die situatie met veel acties en inzet doorbroken. Het bewustwordingsproces is nog steeds aan het voortgaan in de plattelandsdorpen. Diverse faciliteiten (fysiotherapie, rolstoelen en andere hulpmiddelen en zelfs speciaal onderwijs) zijn nu in ontwikkeling. Een hele uitdaging om dat duurzaam te maken, maar ook daarbij denkt KidsCare vooral aan de mogelijkheden. Zoals KidsCare zegt: "Zo mag je jullie donatie ook zien: het maakt de hulp van KidsCare mogelijk!".

Thema: Educatie | Het Tania Integrated Rehab Centre is officieel geopend!

Vorig jaar heeft DFF in samenwerking met Chrysal een donatie gedaan aan Tania Integrated Rehab Centre, te Kenia. Het ging hierbij om een donatie voor het investeren in klaslokalen en computerlab zodat de kinderen goed onderwijs kunnen ontvangen.

Voorzitter Boudewijn over zijn bezoek: In maart ben ik een week in Kenia geweest en heb daar samen met Chrysal het project geopend wat we samen met hen hebben gefinancierd. Ik kan zeggen dat het een prima donatie is geweest: het project wordt goed begeleidt door de lokale Chrysal vertegenwoordiger en de kinderen zullen goed onderwijs ontvangen.”

Wat doet Tania?

Het Tania Integrated Center is een Community Based Organisation (CBO) voor kinderen met lichamelijke beperkingen en andere handicaps. Het centrum is geregistreerd bij het Ministerie van Gender, Kinderen en Sociale Ontwikkelingen in Kenia als liefdadigheidsinstelling voor kinderen. Het Centrum biedt momenteel onderwijs aan 165 kinderen tussen de 2 tot 17 jaar oud.